Copyright 2017 by Maankruid. Website powered by Wix.

Mijn naam is Annedoor Koelman en ik ben in 1981 geboren in Amsterdam. In 2016 nam ik de stap om mijn leven buiten de stad te gaan leiden, omdat ik voelde dat ik meer ruimte en groen om me heen wilde. Ik woon nu in een oud woonboerderijtje op de grens van Drenthe, Friesland en Overijssel. Ik heb een aardig stuk grond rondom mijn huis, waar ik langzaam invulling aan het geven ben. Er is inmiddels een groentetuin en het bestaande gastenverblijfje is opgeknapt en verhuur ik via Airbnb. Een stel kippen, het aanleggen van een vijver en een yurt staan op de verlanglijst.

Ik verhuisde met het idee om vanuit mijn nieuwe plek een praktijk als orthomoleculair therapeut op te zetten. Ik kwam er echter achter dat mijn passie niet helemaal op het therapeutische vlak ligt. Wat ik echt leuk vind is om vrouwen bij elkaar te brengen en elkaar zo te inspireren en te steunen. 

Mijn levenspad heeft inmiddels diverse wendingen genomen. Na een aantal jaren op kantoor gewerkt te hebben begon mijn zoektocht naar een meer bij mij passend leven eigenlijk met mijn liefde voor koken en lekker eten. Dat was een belangrijk deel van mijn leven, wij waren thuis altijd met lekker en goed eten bezig. Dit leidde mij naar de horeca en het openen van een eigen ontbijt- en lunchcafé. Ik gebruikte voor het grootste deel biologische en zo lokaal mogelijke producten en kookte in mijn eigen stijl: gezond, lekker, seizoensgebonden. Dat was een mooie en zeer leerzame ervaring, maar bleek uiteindelijk niet mijn passie te zijn.

 

Door een aantal gezondheidsklachten was ik al een tijd geïnteresseerd in de link tussen voeding en gezondheid, en ik raakte daar zo door gefascineerd dat ik besloot er meer over te leren: eerst via een zelfstudie natuurvoedingsdeskundige en het verslinden van tientallen boeken en websites over voeding en gezondheid en vervolgens door de opleiding tot orthomoleculair therapeut volgens de klinische PNI te volgen bij de Natura Foundation. Hierin kwam voor mij veel samen: de holistische kijk op gezondheid, de basis van voeding, de wetenschappelijke onderbouwing en het kijken vanuit evolutionair oogpunt.

Toen ik nadacht over de insteek van mijn praktijk voelde ik al snel dat ik me op de gezondheid van vrouwen wilde richten en dat in brede zin. Ik heb altijd een sterke verbinding met het vrouwelijke gevoeld en al op de middelbare school organiseerde ik meidenavondjes. Door de jaren heen was mijn huis vaak de ontmoetingsplek voor diverse vriendinnen en ik zag steeds meer hoe de sfeer rondom mijn huis en mijzelf een veilige setting creëerde om vanuit een dieper niveau met elkaar te delen. Door een aantal reizen naar de VS, waar ik diverse vrouwenbijeenkomsten bezocht en zeer inspirerende vrouwen ontmoette, begon ik in Amsterdam met een vrouwencirkel met nieuwe maan. Dat bleef bij een paar avonden, maar ik voelde wel dat ik daar meer mee wilde doen. Zo nam ik dit zaadje mee in mijn nieuwe leven in Noordwolde en hier kon dat zaadje ontkiemen. Ook hier kwamen er weer prachtige vrouwen op mijn pad en zo ontstond de nieuwe maan cirkel. En daarna een volle maan cirkel en zo voelde ik dat Maankruid niet bedoeld is als puur therapie praktijk, maar dat ik meer focus wil op vrouwen bij elkaar brengen. Dat ben ik nu ruimte aan het geven.

 

Verder deel ik mijn huis en erf met kat Maan en hond Lana en de 2 konijntjes Jet en Stamper en hoop ik uiteindelijk een stel kippen toe te voegen aan onze roedel. Ik word erg blij van lekker eten en een glas wijn, van vuurtjes maken (in de houtkachel of buiten), van zingen, van lange gesprekken over het leven, van dieren, van zachte stoffen, van kringloopwinkels en van een verse espresso na de lunch.

 

 

 

Relevante opleidingen:

Klinisch PNI-therapeut 1e jaar - Natura Foundation

Orthomoleculair Therapeut - Natura Foundation

HBO Medische Basiskennis - Con Amore (CPION gecertificeerd)

REIKI II - Heart Centered Healing

REIKI I - Edna Kalb en Fred Meijer

Schoonheidsspecialiste - Gerda Siemer Instituut

"Ik geloof dat het leven ons overvloed wil en kan geven, maar dat gaat alleen als we in verbinding zijn met alles om ons heen:  met Moeder aarde zelf, de dieren, de planten en met de mensen."