Copyright 2017 by Maankruid. Website powered by Wix.

"Reiki is love,
Love is wholeness,
Wholeness is balance,
Balance is well being,
Well being is freedom from disease." 
~ Dr. Mikao Usui

WAT IS REIKI?

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie en de naam voor een methode van deze energie doorgeven via de handen. Energie doorgeven via de handen wordt sinds het begin van de mensheid al gedaan, en in het begin van de 20e eeuw herontdekte de Japanse monnik dr. Mikao Usui, na het jarenlang bestuderen van oude teksten en technieken, de oude kunst van het handopleggen en kwam uiteindelijk met een eigen systeem dat bepaalde handposities en symbolen hanteert.

 

Bij een Reikibehandeling wordt door de behandelaar levensenergie doorgegeven, deze energie werkt op zowel het fysieke, emotionele en mentale niveau en kan helend zijn, ontspannend, of revitaliserend.  De behandelingen bij Maankruid worden altijd gegeven met de intentie voor het hoogste goed voor alles.

VOOR WIE?

Reiki kan door iedereen ondergaan worden. Het werkt ondersteunend bij chronische ziektes, verzachtend bij kuren met zware medicijnen en kan bij depressies verlichtend werken. Bij ontgiftingsverschijnselen werkt het ook uitstekend, erg fijn als je net switcht naar een ander voedingspatroon bijvoorbeeld.

Maar ook als je je helemaal gezond voelt is Reiki een fijne manier om jezelf wat extra's te geven. 

WERKWIJZE

In een rustige ruimte, waar zachte muziek speelt en wierook brandt staat de behandeltafel waarop je plaatsneemt. Je ligt op je rug en wordt toegedekt met een deken. De behandeling gaat vanaf je hoofd via je chakrapunten naar je voeten, dit duurt ongeveer 30 a 45 minuten. Na afloop drinken we een kopje thee en praten we even na.

TARIEF

Een Reikibehandeling kost 25 euro